Opintoverkko Oy:n kustantamat oppikirjat vuonna 2014
OpintoverkkoOpintoverkon kustantamat oppikirjat

Yläluokkien uskonto: Uskonnon työskentelykirja

Lukion uskonto: Uskonnon käsikirja

Lukion psykologia: Psykologian verkot

Lukion filosofia: Polkuja filosofiaan

E-kirjat

Painetut kirjat, e-kirjat ja digikirjat


Painetut kirjat, e-kirjat ja digikirjat

Opintoverkko on Suomen monipuolisin oppimateriaalien kustantaja.

Opintoverkon kirjoja julkaistaan neliväripainotuotteina, digitaalipainokoneiden PoD-kirjoina, e-kirjoina sekä Opintoverkko kehittää täysin laitekannasta riippumatonta html5-pohjaista sähköistä oppimateriaalia.

Riippumatta julkaisutavasta, Opintoverkon oppimateriaaleilla on sama sisältö.
Oppilaille voidaan ilmoittaa, että he voivat hankkia itselleen sopivan oppimateriaalimuodon. Kaikkien ei ole pakko hankkia kallista tablettia, vaan osa voi käyttää perinteistä painettua kirjaa ja osa e-kirjaa eri päätelaitteilla. Tavoitteena on julkaista oppimateriaali myös täysin laiteriippumattomassa muodossa, jolloin sitä voi käyttää kaikkien laitevalmistajien laitteilla, myös Windows-käyttöjärjestelmää käyttävillä tietokoneilla ja Symbian- ja Windows Phone -älypuhelimilla. Tästä tiedotamme näillä sivuilla tarkemmin kevään aikana.

Kirjat vastaavat opetussuunnitelman sisältöihin ja niiden avulla opiskelija voi vastata menestyksekkäästi ylioppilaskokeisiin.
Opintoverkko on kehittänyt oppimateriaalejaan 2000-luvun alusta. Katso tämän sivun alasivulta erittely siitä, miten Opintoverkon kirjat vastaavat ylioppilaskokeen vaatimuksiin.

Kaikilla tavoilla julkaistuihin kirjoihin liittyy sama erittäin laaja avoin, ilmainen ja kaikilla internet-päätelaitteilla käytettävä lisämateriaali www.opinto.net
Avoin lisämateriaali mahdollistaa aiheiden laajentamisen mielenkiintoisella tavalla ja antaa opettajalle välineitä opetukseen.

Lisätietoa oppimateriaalien eri julkaisutavoista


Painetut oppikirjat ovat perinteisiä paperille painettuja kirjoja. Opintoverkko on julkaissut painettuja oppikirjoja vuodesta 2002. Kirjoja voidaan painaa offset-painossa nelivärikirjoina tai mustavalkoisina painotuotteina. Uudet tekniikat mahdollistavat niin sanotun Print on Demand -kirjat (PoD). Kirjoja painetaan tarpeen mukaan digitaalisessa kirjapainokoneessa. Huolimatta sanasta digitaalinen kirjat ovat normaaleja painotuotteita. Opintoverkko julkaisee psykologian johdantokurssin saataville myös mustavalkoisena PoD-tuotteena.

Opintoverkon yhteistyökumppanina on Kirjavälitys Oy.
http://tiedottaa.kirjavalitys.fi/pod.html


E-kirjat.
http://www.sahkoinenkirja.fi/
http://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4hk%C3%B6kirja
E-kirjat ovat yleistyvä kirjamuoto. Kirjaa voidaan lukea tableteilla ja älypuhelimilla erilaisten lukuohjelmien avulla (Applen iBook-sovellus, Amazonin Kindle-ohjelma, Elisa kirja-sovellus). Opintoverkko on ensimmäinen kirjakustantaja, joka tuo e-oppikirjat markkinoille sekä tuo ensimmäiset uskonnon, psykologian ja filosofian e-oppikirjat.

Digikirjat - uutuus!
Uudet html5-kieleen pohjautuvat Digikirjat mahdollistavat sähköisten oppimateriaalien julkaisun siten, että niitä voidaan käyttää millä tahansa nykyaikaisella internet-päätelaitteella. E-kirja-ohjelmat (edellisessä kappaleessa kuvattu) tarjoavat työkaluja kirjan lukemiseen (muistiinpanojen teko, alleviivaukset jne), mutta rajoitteena on se, että kirjan lukemiseen tarvitaan tietty laite ja tietyt ohjelmat. Suomessa yleisimmät laitteiden käyttöjärjestelmät ovat Windows-käyttöjärjestelmä tietokoneissa sekä Symbian- ja Windows Phone -puhelimet (Nokian puhelimet). Opintoverkko pyrkii kehittämään Digikirjoja siten, että niiden käyttö on mahdollista kaikilla päätelaitteilla, ei vain Applen ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävillä laitteilla.
Digioppikirja mahdollistaa opettajalle kirjan muokkaamisen oman näköiseksi työkaluksi ja monipuoliset vuorovaikutusmahdollisuudet kirjassa.

Tätä kehitystyötä voi seurata osoitteessa http://www.digioppikirja.fi ja Digioppikirja Facebook-ryhmässä.


Tulosta tämä sivu / Print this page

© Www.kirjat2011
Palvelun tarjoaa Opintoverkko Oy:n www-sivupalvelu.
Tekninen toteutus Tuomo-Media, 2002-2003